Η Ζωή Τόλη γράφει για “Το Στρίψιμο της βίδας”

Κριτική από τη Ζωή Τόλη

26/1/2017

www.enetpress.gr

 

(…)Η Θάλεια Ματίκα, πειστική από την πρώτη στιγμή, υποδύεται επακριβώς την ενθουσιώδη και ισχυρογνώμονα παιδαγωγό που η διαταραχή της θα την οδηγήσει σε προσωπικό όλεθρο. Φοράει το ρόλο στο σωστό νούμερο, είναι φυσική, αληθινή, επιδέξια στους χειρισμούς της (πλήρης εκμετάλλευση των εκφραστικών μέσων), δείχνει την απαραίτητη άνεση στη χειμαρρώδη εξέλιξη της πλοκής και αποφεύγει με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο την όποια ευκολία στη διαδραμάτιση των σκηνών.(…)

 

Ο νεαρός αλλά πολλά υποσχόμενος Ιάσονας Παπαματθαίου ενσαρκώνει παραπάνω από έναν ρόλους, στέκεται αντάξια στις προκλήσεις των χαρακτήρων, με σοβαρότητα και σκηνική δεινότητα, δείχνει με σεβασμό και πειθαρχία την έκταση των υποκριτικών του ικανοτήτων. (…)

Ο ταλαντούχος Δημοσθένης Παπαδόπουλος μας πληροφορεί πως η διασκευή που έκανε είναι ένας δικός του ελεύθερος και ίσως αυθαίρετος συνειρμός πάνω στο μυθιστόρημα. Είδε το έργο ψυχαναλυτικά σαν ένα εφιάλτη, σαν ένα όνειρο, σαν άγριο παραμύθι. Με την αμίμητη τελειομανία του και τον ακραίο επαγγελματισμό του σκηνοθέτησε ένα νουάρ έργο, μια θεατρική δουλειά με φιλοσοφικά ερωτήματα, ένα έργο κάθαρσης που θα μπει στον κατάλογο των πετυχημένων παραστάσεων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο https://www.enetpress.gr/kritiki-theatrou-to-stripsimo-tis-vidas/