Το πρόγραμμα του Άνεσις για τη νέα σεζόν

Ντοστογιέφσκι, Στρίντμπεργκ, Τζέιμς και ένα παιδικό έργο κατά της σχολικής βίας.

 tospirto.net

Τέσσερις παραστάσεις θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της νέας θεατρικής σεζόν το Άνεσις. Το θέατρο της Λεωφόρου Κηφισίας ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την περίοδο 2016-2017, ενημερώνοντας μάλιστα το κοινό ότι η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει με ειδικά πακέτα προσφορών. Αναλυτικότερα:

«Έγκλημα και τιμωρία»: Η επιτυχημένη παράσταση του Λεβάν Τσουλάτζε, αναμορφωτή του γεωργιανού θεάτρου και καλλιτεχνικού διευθυντής του Kote Marjanishvili theatre, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, με τον Τάσο Ιορδανίδη να καταδύεται ξανά στον σκοτεινό κόσμο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στο ρόλο του φτωχού φοιτητή Ρασκόλνικωφ, ο οποίος θύτης και θύμα ταυτοχρόνως, γίνεται δολοφόνος διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική αδικία. Μαζί του οι: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αννίτα Κούλη, Σοφία Πανάγου, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Διακοσάββας και Θοδωρής Κατσαφάδος. (Πρεμιέρα 5 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 19.30, Πέμπτη στις 20.00, Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30. Προσφορά προπώλησης από 12 € με ισχύ έως και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-anesis/egklima-timoria/)

«Το Στρίψιμο της βίδας»: Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος υπογράφει τη σκηνοθεσία στο έργο του Τζέφρι Χάτσερ, μια διασκευή του ομώνυμου αριστουργηματικού μυθιστορήματος τρόμου του Χένρι Τζέιμς για δύο πρόσωπα που ακροβατούν μεταξύ σκότους και φωτός. Πρόκειται για την ιστορία μιας νεαρής γκουβερνάντας, που αναλαμβάνοντας τη φροντίδα δύο ορφανών παιδιών, συναντιέται με τους «δαίμονες» της. Παίζουν: Θάλεια Ματίκα, Ιάσων Παπαματθαίου. (Πρεμιέρα 10 Ιανουαρίου 2017, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00. Προσφορά προπώλησης από 10 €, με ισχύ έως και την παραμονή της έναρξης των παραστάσεων. https://www.viva.gr/tickets/theater/teatro-anesis/to-stripsimo-tis-vidas/)

«Δεσποινίς Τζούλια»: Ο χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας παρουσιάζει για για τέταρτη χρονιά την εκδοχή της δημοφιλέστερης ηρωίδας του Αυγούστου Στρίντμπεργκ σε μία παράσταση φλαμένγκο που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς. Ερμηνεύουν: Εύα Παρασκευοπούλου, Σταύρος Λίτινας, Αλίνα Αναστασιάδη. Αφήγηση: Άντζελα Μπρούσκου (Πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00. Προσφορά προπώλησης από 10 € με ισχύ έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου)

«ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι»: Μια παράσταση – έμπνευση για τα διαχρονικά θέματα της σχολικής βίας και του ρατσισμού που διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως κάθε είδους εκφοβισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί. Παίζουν: Μιχάλης Αλικάκος, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Σύλβια Δεληκούρα, Ολυμπία Σκορδίλη. (Πρεμιέρα αρχές Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή στις 12.00. Εισιτήρια: 9€ κανονικό, 7€ παιδικό, ανέργων, φοιτητικό)

Διαβάστε ξανά το άρθρο στο http://tospirto.net/theater/news/26720