skip to Main Content

Το Στρίψιμο της βίδας

 του Χένρι Τζέιμς

 σε θεατρική διασκευή από τον Τζέφρι Χάτσερ

 Το Άνεσις υποδέχεται το Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τον Ιανουάριο του 2017 θα υπογράφει τη σκηνοθεσία  στο έργο του Τζέφρι Χάτσερ Το στρίψιμο της βίδας. Πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου αριστουργηματικού μυθιστορήματος τρόμου του Χένρι Τζέιμς, με τη Θάλεια Ματίκα και τον Ιάσονα Παπαματθαίου σε μια παράσταση για δύο πρόσωπα που ακροβατεί μεταξύ σκότους και φωτός.

Είναι η ιστορία μιας νεαρής γκουβερνάντας που αναλαμβάνοντας τη φροντίδα δύο ορφανών παιδιών συναντιέται με τους «δαίμονες» της… σε ένα παιχνίδι νοητικών παραδοξοτήτων, μυστηριωδών σκιών και μεταφυσικής ατμόσφαιρας τρόμου. Το φανταστικό εισβάλλει στην καθημερινότητα και επιβάλλεται ως μία πιθανή εκδοχή της πραγματικότητας.

“Το σημαντικό”, έγραφε ο Henry James στα Σημειωματάριά του, “είναι να παρουσιάσει κανείς το θαυμαστό και το παράξενο περιοριζόμενος σχεδόν αποκλειστικά στο να δείξει την αντανάκλασή τους πάνω σε μιαν ευαισθησία, αναγνωρίζοντας ότι το κυριότερο στοιχείο συνίσταται σε κάποια δυνατή εντύπωση που προκαλούν και η οποία γίνεται έντονα αισθητή”.

 

Πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου 2017 

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Εικαστική επιμέλεια: Αλίνα Αναστασιάδη

Φωτογραφίες: Μελίνα Δόσιου

Video-Trailer: Filmotomy

 

Παίζουν: Θάλεια Ματίκα, Ιάσων Παπαματθαίου

Back To Top