skip to Main Content

Το θέατρο Άνεσις ”γεννήθηκε” το 2004, παίρνοντας τη θέση του ιστορικού κινηματογράφου, που αποτελούσε για δεκαετίες σημείο αναφοράς των  κινηματογραφόφιλων στην καρδιά των Αμπελοκήπων.

Η αρχιτεκτονική μετατροπή έγινε με σεβασμό στην αισθητική του χώρου ενός κλασικού κινηματογράφου, κάνοντας παράλληλα το θέατρο μια από τις πιο σύγχρονες σκηνές της Αθήνας.

To Νέο Άνεσις

Η νέα εποχή του θεάτρου Άνεσις  ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης αναλαμβάνει την καλλιτεχνική του διεύθυνση. Ο –τριαντάχρονος τότε– απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου βρίσκει μια μόνιμη στέγη για να εκφράσει το καλλιτεχνικό του όραμα κουβαλώντας έναν νέο, φρέσκο θεατρικό αέρα, που έκανε πολλούς να μιλούν για το νέο “Άνετο” θεατρικό στέκι, που με νέα δυναμική, “δίνει παράσταση” σε κάθε θεατρική σεζόν.

Με την εμπειρία του κλασικού και τη δυναμική του νέου, η νέα εποχή του Άνεσις εγκαινιάζεται τον Οκτώβριο του 2012 με το  πολυβραβευμένο έργο ”Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην” του Τζέφ Μπάρον. Ο μεγάλος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος, που πιστεύει στο ταλέντο και την ”πρόθεση” του Τάσου Ιορδανίδη, υπογράφει τη σκηνοθεσία και επιστρέφει με μια ακόμα θρυλική ερμηνεία του γηραιού κύριου Γκρην, που είχε ”σφραγίσει” πριν 14 χρόνια στο πρώτο ανέβασμα της παράστασης.

Μαζί με τον Τάσο Ιορδανίδη, αποτελούν ένα υποκριτικό δίδυμο που αποσπά όλα τα καλλιτεχνικά εύσημα. Η παράσταση ανεβαίνει για δύο συνεχείς θεατρικές περιόδους (2012-14) και σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών στο ελληνικό θέατρο, δίνοντας δείγματα γραφής για τη νέα δυναμική του θεάτρου Άνεσις.

Έχοντας αυτή την παρακαταθήκη, το Άνεσις κινείται πλέον σε έργα ρεπερτορίου, με ποιοτικές παραστάσεις, δημιουργώντας το νέο προφίλ του στη συνείδηση του κοινού και εκφράζοντας το στίγμα του με “Άνεση”: μια πρωτοπορία της σύγχρονης πραγματικότητας.

Σημείωμα καλλιτεχνικού διευθυντή,
Τάσου Ιορδανίδη

“… Eδώ και πέντε χρόνια, στο Άνεσις, ένα κεντρικό θέατρο, μαζί με τους συνεργάτες μου, επιχειρούμε να πετύχουμε να δίνουμε σ ένα πλατύ κοινό, μόνο  ενδιαφέροντα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.”

Περισσότερα
Back To Top