«Έγκλημα και τιμωρία»: η μεγάλη επιτυχία επιστρέφει

Γοήτευσε πολλούς, μυώντας τους στο θυελλώδες σύμπαν του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα και στοχαστή. Όσοι δεν πρόλαβαν να δουν την πολυσυζητημένη παράσταση, ας τη βάλουν από τώρα στην ατζέντα τους για τη σεζόν 2016-2107. Γιατί η θεατρική διασκευή του εμβληματικού έργου του Ντοστογιέφσκι « Έγκλημα και Τιμωρία», δια χειρός Λεβάν Τσουλάτζε, επανέρχεται δριμύτερη από τις 5/10, με ειδικά πακέτα προσφορών στην προπώληση (ξεκινά στις 8/6 ).

Η ευκαιρία είναι ιδανική για να δείτε τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Τάσο Ιορδανίδη, Θοδωρή Κατσαφάδο και -από του χρόνου- την Αννίτα Κούλη (στη θέση της Θάλειας Ματίκα ), να καταδύονται στο ζοφερό κόσμο του Ρασκόλνικοφ και του ανακριτή Πορφύρη, σε μια παράσταση εξόχως ατμοσφαιρική, σκηνοθετημένη με την αδιαμφισβήτητη μαεστρία του Γεωργιανού «μάγου της σκηνής».


Όπως σημείωνε και η Μαρία Κρύου στην κριτική της στο Αθηνόραμα: «Ο βασικός χαρακτήρας του έργου, ο πάμφτωχος φοιτητής της Νομικής Ρασκόλνικοφ, δομείται από ένα σύνολο συμπεριφορών τροφοδοτημένων από το σύστημα και από δια­στρεβλωμένες σχέσεις ισχύος. Ζώντας περιθωριακά, βυθίζεται στην απελπισία και δεν διστάζει να δολοφονήσει μια τοκογλύφο. Όλα εξελίσσονται γύρω από αυτό το γεγονός. Τι τον έσπρωξε στο έγκλημα; Ούτε κι ο ίδιος γνωρίζει καλά καλά. Ο συγγραφέας δεν αναζητά απλώς τα κίνητρα του ήρωά του. Διεισδύει στην ανθρώπινη ψυχή και τη φωτίζει. Ο Τάσος Ιορδανίδης αφοσιώνεται με τόση τρυφερότητα και κατανόηση στον ρόλο, που σε συγκινεί με την ερμηνεία του και, το βασικότερο, σου επιτρέπει να δεις το χτίσιμο της συνείδησης γύρω από το ρήγμα που ανοίγει ο Ρασκόλνικοφ στον εαυτό του.»
Παίζουν επίσης οι Σοφία Πανάγου, Δημήτρης Καπετανάκος και Δημήτρης Διακοσάββας.
Το “Έγκλημα και Τιμωρία” κάνει για δεύτερη χρονιά πρεμιέρα στις 5/10 στο Θέατρο Άνεσις. Η προπώληση, με τα ειδικά πακέτα προσφορών, ξεκινά στις 8/6 από το wwww.viva.gr

Βρείτε το άρθρο στο http://www.athinorama.gr/theatre/article/egklima_kai_timoria_i_megali_epituxia_epistrefei-2514618.html